
Typ produktu
Stal Metale & Nowe Technologie | PRENUMERATA

„STAL Metale & Nowe Technologie” to dwumiesięcznik adresowany do firm wykorzystujących stal oraz metale w procesach produkcyjnych.
Prezentuje szerokie spektrum zagadnień związanych ze współczesnymi technologiami kształtowania, łączenia i kontroli metali.
Porusza tematy dotyczące hutnictwa, odlewnictwa, obróbki plastycznej i zabezpieczania powierzchni.
Przedstawia nowoczesne technologie, systemy oraz programy wspierające przemysł stalowy.
Przybliża tematy, bez których trudno dziś mówić o nowoczesnym przemyśle stalowym, związane z robotyzacją i automatyzacją produkcji, doborem oprogramowania i nowymi technologiami.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Laboratorium – Przegląd Ogólnopolski | PRENUMERATA

„Laboratorium – Przegląd Ogólnopolski” dostarcza rzeczywiste wsparcie w codziennej pracy każdego laboranta.
„Laboratorium – Przegląd Ogólnopolski” to interdyscyplinarny kwartalnik skierowany do specjalistów różnych rodzajów laboratoriów, m.in. przemysłowych, środowiskowych, naukowych, kontrolnych i innych. Misją czasopisma jest dostarczanie fachowej wiedzy i praktycznych rozwiązań problemów spotykanych w codziennej pracy laboratoryjnej.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Inżynieria doskonałości w procesach biznesowych. Przewodnik po teorii i dobrych praktykach

Książka stanowi praktyczny przewodnik po technologiach doskonalenia procesów produkcyjnych i zarządzania zarówno przedsiębiorstwami produkcyjnymi, jak również innymi podmiotami o złożonej strukturze organizacyjnej. W szczególności publikacja kierowana jest do właścicieli, prezesów, managerów wyższego i niższego szczebla, kadry zarządzającej, jak również kadry naukowej oraz studentów kierunków biznesowych.
Autor: dr Rafał Nawrat
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

Dziewiąta edycja unikalnego albumu z recepturami cukierniczo-piekarskimi
Współpracując z czołowymi firmami branży piekarsko-cukierniczej, przygotowaliśmy zestaw receptur odzwierciedlających najnowsze trendy. Jak zwykle, skupiamy się na najważniejszych świętach i wydarzeniach w ciągu roku, które wyznaczają rytm pracy w piekarniach i cukierniach. Odnajdą Państwo na kartach tej publikacji inspiracje do dalszego rozwoju.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cukierniczo-piekarskie receptury 2022

To już 10. edycja unikalnego albumu z recepturami cukierniczo-piekarskimi!
Jubileuszowe wydanie ekskluzywnego albumu z recepturami odzwierciedlającymi najnowsze trendy powstało w wyniku współpracy z czołowymi firmami branży piekarsko-cukierniczej. Jak przy poprzednich edycjach, skupiamy się na najważniejszych świętach i wydarzeniach w ciągu roku, które wyznaczają rytm pracy w piekarniach i cukierniach. Zachęcamy do odkrycia nowych inspiracji!
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Przewodnik po technologiach przemysłu 4.0

Przemysł 4.0 to wielowymiarowa koncepcja wykorzystująca szereg technologii umożliwiających stworzenie autonomicznych i inteligentnych systemów produkcyjnych, posiadających możliwość samokonfiguracji, samokontroli czy nawet samodzielnego naprawiania, pozwalających na podniesienie efektywności i elastyczności wytwarzania.
Jak pokazują różne raporty, w Polsce poziom wdrożeń rozwiązań koncepcji Przemysł 4.0 nadal jest poniżej przeciętnej europejskiej.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Bezpieczeństwo wody. Problemy i wyzwania

Bezpieczeństwo wody to bardzo aktualny i wymagający fachowych opinii i komentarzy temat. Książka jest zbiorem artykułów dotyczących szeroko rozumianego bezpieczeństwa wody i podejmuje takie tematy jak:
- kryteria oceny i monitorowanie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi,
- bezpieczeństwo wody w praktyce
- analityka wód i ścieków
Pod redakcją: prof. Rajmunda Michalskiego
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cukierniczo-piekarskie receptury 2019

Siódma edycja unikalnego albumu z recepturami cukierniczo-piekarskimi
Ekskluzywny album z recepturami cukierniczo-piekarskimi, stworzonymi we współpracy z czołowymi firmami z branży piekarsko-cukierniczej. Receptury zgrupowane są wokół najważniejszych świąt i wydarzeń w ciągu roku.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cukierniczo-piekarskie receptury 2020

Ósma edycja unikalnego albumu z recepturami cukierniczo-piekarskimi
Lektura ekskluzywnego album z recepturami cukierniczo-piekarskimi, zgrupowanymi wokół najważniejszych świąt i wydarzeń w ciągu roku, umożliwi Państwu zapoznanie się z najnowszymi trendami cukierniczo-piekarskimi.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni