Stal Metale & Nowe Technologie | PRENUMERATA
„STAL Metale & Nowe Technologie” to dwumiesięcznik adresowany do firm wykorzystujących stal oraz metale w procesach produkcyjnych.
Prezentuje szerokie spektrum zagadnień związanych ze współczesnymi technologiami kształtowania, łączenia i kontroli metali.
Porusza tematy dotyczące hutnictwa, odlewnictwa, obróbki plastycznej i zabezpieczania powierzchni.
Przedstawia nowoczesne technologie, systemy oraz programy wspierające przemysł stalowy.
Przybliża tematy, bez których trudno dziś mówić o nowoczesnym przemyśle stalowym, związane z robotyzacją i automatyzacją produkcji, doborem oprogramowania i nowymi technologiami.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Laboratorium – Przegląd Ogólnopolski | PRENUMERATA
„Laboratorium – Przegląd Ogólnopolski” dostarcza rzeczywiste wsparcie w codziennej pracy każdego laboranta.
„Laboratorium – Przegląd Ogólnopolski” to interdyscyplinarny kwartalnik skierowany do specjalistów różnych rodzajów laboratoriów, m.in. przemysłowych, środowiskowych, naukowych, kontrolnych i innych. Misją czasopisma jest dostarczanie fachowej wiedzy i praktycznych rozwiązań problemów spotykanych w codziennej pracy laboratoryjnej.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Laboratorium360.pl - portal dla branży laboratoryjnej
Laboratorium360.pl to portal stworzony z myślą o profesjonalistach związanych z szeroką branżą dziedzin laboratoryjnych. Merytoryczne publikacje, wideoszkolenia, porównywarki produktów, informacje o firmach, kalendarium wydarzeń - to wszystko teraz znajdziesz w jednym miejscu!
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Przewodnik po technologiach przemysłu 4.0
Przemysł 4.0 to wielowymiarowa koncepcja wykorzystująca szereg technologii umożliwiających stworzenie autonomicznych i inteligentnych systemów produkcyjnych, posiadających możliwość samokonfiguracji, samokontroli czy nawet samodzielnego naprawiania, pozwalających na podniesienie efektywności i elastyczności wytwarzania.
Jak pokazują różne raporty, w Polsce poziom wdrożeń rozwiązań koncepcji Przemysł 4.0 nadal jest poniżej przeciętnej europejskiej.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Inżynieria doskonałości w procesach biznesowych. Przewodnik po teorii i dobrych praktykach
Książka stanowi praktyczny przewodnik po technologiach doskonalenia procesów produkcyjnych i zarządzania zarówno przedsiębiorstwami produkcyjnymi, jak również innymi podmiotami o złożonej strukturze organizacyjnej. W szczególności publikacja kierowana jest do właścicieli, prezesów, managerów wyższego i niższego szczebla, kadry zarządzającej, jak również kadry naukowej oraz studentów kierunków biznesowych.
Autor: dr Rafał Nawrat
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Gwinty - rodzaje, wymiary, podstawowe obliczenia
Jedyny na rynku poradnik, który prezentuje najważniejsze informacje dotyczące produkcji i zastosowania gwintów. Zawiera bardzo rozbudowaną bazę danych, obejmującą 40 rodzajów gwintów, opracowaną na podstawie norm krajowych i międzynarodowych. W przejrzystych tabelach podano graniczne wartości tolerowanych wymiarów gwintów, co ułatwia ich bezpośrednie wykorzystanie w praktyce inżynierskiej.
Autor: Kazimierz Łyczko
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Bezpieczeństwo wody. Problemy i wyzwania
Bezpieczeństwo wody to bardzo aktualny i wymagający fachowych opinii i komentarzy temat. Książka jest zbiorem artykułów dotyczących szeroko rozumianego bezpieczeństwa wody i podejmuje takie tematy jak:
- kryteria oceny i monitorowanie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi,
- bezpieczeństwo wody w praktyce
- analityka wód i ścieków
Pod redakcją: prof. Rajmunda Michalskiego
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cukierniczo-piekarskie receptury 2023
To już 10. edycja unikalnego albumu z recepturami cukierniczo-piekarskimi!
Jubileuszowe wydanie ekskluzywnego albumu z recepturami odzwierciedlającymi najnowsze trendy powstało w wyniku współpracy z czołowymi firmami branży piekarsko-cukierniczej. Jak przy poprzednich edycjach, skupiamy się na najważniejszych świętach i wydarzeniach w ciągu roku, które wyznaczają rytm pracy w piekarniach i cukierniach. Zachęcamy do odkrycia nowych inspiracji!
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cukierniczo-piekarskie receptury 2022
To już 10. edycja unikalnego albumu z recepturami cukierniczo-piekarskimi!
Jubileuszowe wydanie ekskluzywnego albumu z recepturami odzwierciedlającymi najnowsze trendy powstało w wyniku współpracy z czołowymi firmami branży piekarsko-cukierniczej. Jak przy poprzednich edycjach, skupiamy się na najważniejszych świętach i wydarzeniach w ciągu roku, które wyznaczają rytm pracy w piekarniach i cukierniach. Zachęcamy do odkrycia nowych inspiracji!
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni