
Typ produktu
Gwinty - rodzaje, wymiary, podstawowe obliczenia

Jedyny na rynku poradnik, który prezentuje najważniejsze informacje dotyczące produkcji i zastosowania gwintów. Zawiera bardzo rozbudowaną bazę danych, obejmującą 40 rodzajów gwintów, opracowaną na podstawie norm krajowych i międzynarodowych. W przejrzystych tabelach podano graniczne wartości tolerowanych wymiarów gwintów, co ułatwia ich bezpośrednie wykorzystanie w praktyce inżynierskiej.
Autor: Kazimierz Łyczko
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Stal Metale & Nowe Technologie | nr 5-6/2023

Szlifowanie na docierarkach tarczowych, Obróbka plastyczna we współczesnych procesach produkcyjnych, Narzędzia i metody wykorzystywane w tłoczeniu elementów karoserii, Analiza obciążeń narzędzi gnących na przykładzie narzędzia zaginarki, Analiza zastosowania sztucznej inteligencji w produkcji spawalniczej, cz. II, Struktura stali S304H po 20 000 godzinach starzenia
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 1/2023

W noworocznym wydaniu „Cukiernictwa i Piekarstwa” przygotowujemy się do słodkiego święta, a mianowicie tłustego czwartku. Prezentujemy także dodatek: Lody Inspiracje 2023.
W numerze można znaleźć artykuły: rzemieślnicze pączkarnie, znaczenie składników zawartych w chlebie, chwasty w cukiernictwie i lodziarstwie, dekoracyjna dalia krok po kroku, czekolada czy polewa? Piszemy też m.in. o: produkcji pączków, bezpiecznej pracy w chłodni.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 2/2023

W marcowym wydaniu „Cukiernictwa i Piekarstwa” przygotowujemy się do Świąt Wielkanocnych.
W numerze można znaleźć artykuły: żywność podczas wojny, czekoladowa przyszłość, technologie piekarskie, wielkanocne buciki krok po kroku, zastosowanie drożdży w piekarstwie i cukiernictwie. Piszemy też m.in. o: tym jaki wybrać ser do sernika, manufakturze słodkości “Madam Beza”.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Fastener | nr 1/2022

Czasopismo „Fastener” powstało w odpowiedzi na potrzeby odbiorców zajmujących się elementami złącznymi. To jedyne w Polsce czasopismo w pełni poświęcone tej dziedzinie przemysłu. Jego ściśle określona tematyka pozwala na zapoznanie się z zagadnieniami rynku łączników, który rozwija się w Polsce w bardzo szybkim tempie.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Stal Metale & Nowe Technologie | nr 3-4/2023

Badanie powtarzalności pomiaru elementu próbnego z użyciem sondy przedmiotowej na frezarce, Listy sankcyjne. Jakie wyzwania czekają polskich przedsiębiorców, Farby proszkowe z efektem z optymalną stabilnością w obiegu, Metrologia przyszłości. Czy powinniśmy się bać?, Analiza odporności na ścieranie powłok lakierniczych i galwanicznych metodą Martindale`a, Technologie cięcia w produkcji kanałów wentylacyjnych z blach powlekanych.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Laboratorium – Przegląd Ogólnopolski | nr 2/2021

W numerze: analiza termograwimetryczna materiałów gumowych w praktyce laboratoryjnej, zastosowanie skaningowej kalorymetrii różnicowej (DSC) w odlewnictwie, nowe wymagania dotyczące wód przeznaczonych do spożycia przez ludzi, przegląd zarządzania jako cenne narzędzie w rozwoju laboratorium.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Stal Metale & Nowe Technologie | nr 1-2/2023

Współczesne technologie wytwarzania w przemyśle lotniczym – cz. I, Docierarki do płaszczyzn.Cz. I. Docierarki jednotarczowe, Zastosowanie obrabiarek CNC „niezgodnie z przeznaczeniem” – przegląd rozwiązań, Wzorcowanie mierników UV-A oraz luksomierzy – nowe możliwości laboratorium wzorcującego UDT, Badanie właściwości mechanicznych stali S355JR o różnych typach budowy mikrostruktury, Robotyzacja spawania: krótka instrukcja wdrożenia, Analiza struktury geometrycznej powierzchni stali X5CRNI18-10 po cięciu plazmowym, Przegląd centrów do obróbki.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 11-12/2022

W grudniowym wydaniu „Cukiernictwa i Piekarstwa” podsumowujemy rok 2022 i koncentrujemy się na zbliżających się świętach Bożego Narodzenia.
W numerze można znaleźć artykuły: Sytuacja w branży pod koniec 2022 roku, aromatyczne ciasta piernikowe, włoskie i francuskie receptury na Boże Narodzenie oraz tutorial na dekoracyjne ciasteczka bożonarodzeniowe. Piszemy też m.in. o: francuskich makaronikach, kształtowaniu chleba.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni