
Typ produktu
Cukiernictwo i Piekarstwo | PRENUMERATA

Już od 23 lat dostarczamy wiedzę dla specjalistów – cukierników, piekarzy i lodziarzy.
Czasopismo „Cukiernictwo i Piekarstwo” jest w pełni skoncentrowane na branżach: piekarskiej, cukierniczej, lodziarskiej i karmelarskiej. Cechuje nas wysokiej jakości zawartość merytoryczna, a także największa spośród pism branżowych na rynku liczba niezależnych autorów.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cukierniczo-piekarskie receptury 2019

Siódma edycja unikalnego albumu z recepturami cukierniczo-piekarskimi
Ekskluzywny album z recepturami cukierniczo-piekarskimi, stworzonymi we współpracy z czołowymi firmami z branży piekarsko-cukierniczej. Receptury zgrupowane są wokół najważniejszych świąt i wydarzeń w ciągu roku.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cukierniczo-piekarskie receptury 2020

Ósma edycja unikalnego albumu z recepturami cukierniczo-piekarskimi
Lektura ekskluzywnego album z recepturami cukierniczo-piekarskimi, zgrupowanymi wokół najważniejszych świąt i wydarzeń w ciągu roku, umożliwi Państwu zapoznanie się z najnowszymi trendami cukierniczo-piekarskimi.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cukierniczo-piekarskie receptury 2021

Dziewiąta edycja unikalnego albumu z recepturami cukierniczo-piekarskimi
Współpracując z czołowymi firmami branży piekarsko-cukierniczej, przygotowaliśmy zestaw receptur odzwierciedlających najnowsze trendy. Jak zwykle, skupiamy się na najważniejszych świętach i wydarzeniach w ciągu roku, które wyznaczają rytm pracy w piekarniach i cukierniach. Odnajdą Państwo na kartach tej publikacji inspiracje do dalszego rozwoju.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book) [pdf]
![Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book) [pdf]](/environment/cache/images/300_300_productGfx_2658/ebook-dekoracje-cukiernicze-krok-po-kroku-bok.jpg)
E-book zawiera 32 tutoriale, w których szczegółowo przedstawiono, jak wykonać efektowne dekoracje cukiernicze. Miłośnicy dekoratorstwa znajdą tu m.in. techniki fault line i ruffles cake, dekoracje w stylach boho i glamour, kwiaty z masy cukrowej i papieru jadalnego, geometryczne kształty z imitacją marmuru oraz dekoracje w formie kryształu. Dodatek powstał na bazie artykułów publikowanych w czasopiśmie "Cukiernictwo i Piekarstwo".
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 1-2/2022

W styczniowo-lutowym wydaniu „Cukiernictwa i Piekarstwa” zachęcamy do kulinarnej podróży po świecie smażonych w głębokim tłuszczu wypieków. W numerze można też znaleźć artykuły o: zastosowaniu słodu w piekarstwie, wanilii, technikach ręcznego wyrabiania ciasta, sękaczu, psuciu żywności dawniej i turkusowych firmach. Przygotowaliśmy również receptury na Kłos z pełnego ziarna i Chmurę z ciasta drożdżowego, tutorial „Struktury dworskich kwiatów” oraz dodatek specjalny „Lody Inspiracje 2022”.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 11-12/2021

Głównymi tematami najnowszego wydania „Cukiernictwa i Piekarstwa” są świąteczne inspiracje w świecie cukierniczo-piekarskim oraz sytuacja w słodkiej branży w 2021 r. W numerze 11-12 można również znaleźć artykuły o: ocenie sensorycznej pieczywa, znaczeniu bakterii w produkcji chleba i zdrowym pieczywie na naturalnych zakwasach. Odpowiemy na pytanie czy warto łączyć słodycz z alkoholem oraz jak wygląda włoska batalia świąteczna pomiędzy pandoro a panettone. Pokażemy także słodkości i wypieki z Ticino oraz jak wykonać efektowny tort piernikowy.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 3-4/2022

W marcowo-kwietniowym wydaniu „Cukiernictwa i Piekarstwa” koncentrujemy się na przygotowaniach do świąt Wielkiej Nocy. W numerze można znaleźć artykuły: Makowiec versus sernik, Marcepan, Desery wielkanocne Nica Carlucciego oraz tutorial na elegancki tort na wielkanocny stół. Piszemy też m.in. o: emulsjach, badaniu wartości wypiekowej mąki, tajemnicach skórki chleba, sztuce degustacji czekolady, wypadkach w piekarniach. Publikujemy także relację z targów Expo Sweet 2022.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Lody Inspiracje 2021

„Lody. Inspiracje 2021” to m. in. artykuły dotyczące: procesów technologicznych w produkcji lodów, biznesu lodziarskiego online, lodów na bazie napoju chlebowego i kawy zbożowej, sosów do lodów, lodów z puszki, wyboru witryny i jej eksploatacji oraz orientalnych smaków lodów.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Lody Inspiracje 2020

W dodatku „Lody. Inspiracje 2020” m. in.: zastosowanie mleka, znaczenie jaj, tworzenie mieszanek, tłuszcze roślinne, maszyny do wytwarzania lodów na oczach klientów, Sigep 2020, biznes lodziarski.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni