Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 11-12/2022





Opis
W grudniowym wydaniu „Cukiernictwa i Piekarstwa” podsumowujemy rok 2022 i koncentrujemy się na zbliżających się świętach Bożego Narodzenia.
W numerze można znaleźć artykuły: Sytuacja w branży pod koniec 2022 roku, aromatyczne ciasta piernikowe, włoskie i francuskie receptury na Boże Narodzenie oraz tutorial na dekoracyjne ciasteczka bożonarodzeniowe. Piszemy też m.in. o: francuskich makaronikach, kształtowaniu chleba.
W numerze 11-12/2022 znajdziesz:
Raport
- Sytuacja w branży pod koniec 2022 roku
Piotr Ejsmont
Tradycyjne wypieki
- Aromatyczne ciasta piernikowe
Dorota Czerwińska
Technologie, surowce i receptury
- Kształtowanie chleba
Agnieszka Pietroń
Maszyny i urządzenia
- Miesiarki
Receptury mistrzów
- Włoskie i francuskie receptury na Boże Narodzenie
Joanna Ejsmont - Francuskie makaroniki
Joanna Ejsmont - Bogaty chleb na ziarnach i krakersy
Nico Carlucci
Świat czekolady
- Jak prawidłowo temperować czekoladę?
Piotr Ławrowski
Krok po kroku
- Dekoracyjne ciasteczka bożonarodzeniowe
Agnieszka Zając
Głos z branży
- Lokalnie czy globalnie?
Agnieszka Tiffany Jaworska
Rynek
- POLAGRA w centrum branży
- Święto Chleba i Piernika 2022
- Crusellas światowym mistrzem czekolady
Pliki do pobrania:
Dane techniczne
wersja | Drukowana |
Typ produktu | Czasopisma |