Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 2/2023

Dostępność: dostępny
Cena: 56,00 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
56.00
ilość egz.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

W marcowym wydaniu „Cukiernictwa i Piekarstwa” przygotowujemy się do Świąt Wielkanocnych.

W numerze można znaleźć artykuły: żywność podczas wojny, czekoladowa przyszłość, technologie piekarskie, wielkanocne buciki krok po kroku, zastosowanie drożdży w piekarstwie i cukiernictwie. Piszemy też m.in. o: tym jaki wybrać ser do sernika, manufakturze słodkości “Madam Beza”.

W numerze 2/2023:

Raport

  • Żywność podczas wojny
    Piotr Ejsmont

Technologie, surowce i receptury

  • Jaki ser do sernika?
    Dorota Czerwińska

  • Technologie piekarskie
    Celina Habryka

  • Zastosowanie drożdży w piekarstwie i cukiernictwie
    dr inż. Karolina Pycia, dr inż. Joanna Kaszuba

Świat czekolady

  • Czekoladowa przyszłość
    Piotr Ławrowski

Krok po kroku

  • Wielkanocne buciki
    Agnieszka Zając

Pomysł na biznes

  • Manufaktura słodkości „Madam Beza”
    Receptury mistrzów

  • Bułeczki z płatkami czerwonej soczewicy i pizza pokrzywowa
    Nico Carlucci

Maszyny i urządzenia

  • Jaki wybrać piec?

Rynek

  • Expo Sweet 2023

 

Pliki do pobrania:

Dane techniczne

wersja Drukowana
Typ produktu Czasopisma

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl