Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 2/2023
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
W marcowym wydaniu „Cukiernictwa i Piekarstwa” przygotowujemy się do Świąt Wielkanocnych.
W numerze można znaleźć artykuły: żywność podczas wojny, czekoladowa przyszłość, technologie piekarskie, wielkanocne buciki krok po kroku, zastosowanie drożdży w piekarstwie i cukiernictwie. Piszemy też m.in. o: tym jaki wybrać ser do sernika, manufakturze słodkości “Madam Beza”.
W numerze 2/2023:
Raport
- Żywność podczas wojny
Piotr Ejsmont
Technologie, surowce i receptury
- Jaki ser do sernika?
Dorota Czerwińska - Technologie piekarskie
Celina Habryka - Zastosowanie drożdży w piekarstwie i cukiernictwie
dr inż. Karolina Pycia, dr inż. Joanna Kaszuba
Świat czekolady
- Czekoladowa przyszłość
Piotr Ławrowski
Krok po kroku
- Wielkanocne buciki
Agnieszka Zając
Pomysł na biznes
- Manufaktura słodkości „Madam Beza”
Receptury mistrzów - Bułeczki z płatkami czerwonej soczewicy i pizza pokrzywowa
Nico Carlucci
Maszyny i urządzenia
- Jaki wybrać piec?
Rynek
- Expo Sweet 2023
Pliki do pobrania:
Dane techniczne
wersja | Drukowana |
Typ produktu | Czasopisma |