Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 1/2023





Opis
W noworocznym wydaniu „Cukiernictwa i Piekarstwa” przygotowujemy się do słodkiego święta, a mianowicie tłustego czwartku. Prezentujemy także dodatek: Lody Inspiracje 2023.
W numerze można znaleźć artykuły: rzemieślnicze pączkarnie, znaczenie składników zawartych w chlebie, chwasty w cukiernictwie i lodziarstwie, dekoracyjna dalia krok po kroku, czekolada czy polewa? Piszemy też m.in. o: produkcji pączków, bezpiecznej pracy w chłodni.
W numerze 1/2023:
Temat numeru
- Rzemieślnicze pączkarnie
Technologie, surowce, receptury
- Znaczenie składników zawartych w chlebie
Agnieszka Pietroń
Receptury mistrzów
- Chwasty w cukiernictwie i lodziarstwie
Joanna Ejsmont - Pączki na tłusty czwartek. 3, 2, 1... Start!
Joanna Ejsmont - Maszyny i urządzenia
- Produkcja pączków bez tajemnic
Świat czekolady
- Czekolada czy polewa?
Piotr Ławrowski
Krok po kroku
- Dekoracyjna dalia
Agnieszka Zając
Bezpieczeństwo pracy
- Praca w chłodni
Jak zabezpieczyć pracownika?
Marek Złoto
Lody Inspiracje 2023
- Wykorzystanie wafli i past variegato w lodziarstwie
Dorota Czerwińska - Mała Italia. Lodziarnia czynna cały rok
Marian Domal - Witryna skrojona na miarę potrzeb klienta
Pliki do pobrania:
Dane techniczne
wersja | Drukowana |
Typ produktu | Czasopisma |