Cukierniczo-piekarskie receptury 2020
Opis
Ósma edycja unikalnego albumu z recepturami cukierniczo-piekarskimi
Współpracując z czołowymi firmami branży piekarsko-cukierniczej, przygotowaliśmy zestaw receptur odzwierciedlających najnowsze trendy. Jak zwykle, skupiamy się na najważniejszych świętach i wydarzeniach w ciągu roku, które wyznaczają rytm pracy w piekarniach i cukierniach. Odnajdą Państwo na kartach tej książki inspiracje do dalszego rozwoju.
Partnerzy publikacji
CSB-SYSTEM
DAWN
GBD AROMATY
JAR AROMATY
KANDY
KOMPLET
KRUSZWICA
MARTIN BRAUN
PGD
POLTINO
ULDO
ULMA
WIESHEU
ZENTIS
Spis treści:
SEZON WALENTYNKOWO-KARNAWAŁOWY
10 Drożdżówka bez cukru
12 Ekler Amour
14 Kostka Czas na kawę
16 Kostka egzotyczna Yuzu
18 Kostka makowa z masą kawową i czarną porzeczką
20 Kruche serce z kremem kawowym i porzeczkami
22 Torcik Black Forest
24 Tort korzenno-pomarańczowy z czekoladą
26 Tort truskawkowo-czekoladowy
28 Trufle
WIELKANOC
32 Babka marmurkowa
34 Ciasto drożdżowe
36 Keks owsiany
38 Kostka Alpejska
40 Mazurek milionera
42 Mocno czekoladowe babeczki z wiśnią
44 Torcik czekolada-malina
SEZON ŚLUBNO-KOMUNIJNY
48 Kostka czarna porzeczka
50 Sernik na zimno z porzeczkową niespodzianką
52 Tort z musem z białej czekolady, truskawkami i chrupiącymi migdałami
LETNIE RECEPTURY
56 Beza z rabarbarem
58 Ciasto cytrynowo-wiśniowe
60 Ciasto owsiane z borówkami i malinami
62 Deser Matcha Love
64 Domowe ciasto z kremem jogurtowym i nadzieniem jagodowym
66 Ekler z Marsylii
68 Jabłkowo-wiśniowy duet
70 Kokosowy sernik z jagodami
72 Lody Babkowe
74 Muffiny z burakiem
76 Szarlotka
78 Tort truskawkowy
BOŻE NARODZENIE
82 Ciasto chrupka orzechowo-karmelowa
84 Ciasto piernikowe
86 Kostka korzenno-śliwkowa
88 Piernik pomarańczowy
90 Sernik
92 Sernikowa szarlotka
94 Świąteczna tarta z nutą korzenną
RECEPTURY PIEKARNICZE
98 Bułki rozetki
100 Chleb Kozacki
102 Chleb Vitalego nakłuwany
104 Chleb z czosnkiem niedźwiedzim
106 Ciastka Americano owsiano-kukurydziane
108 Croissant
110 Drożdżówka bez dodatku cukru
112 Pano Vegano
114 Pieczywo Razowo-Żytnie IG
Parametry produktu:
Tytuł: Cukierniczo-piekarskie receptury 2020
Ilość stron: 132
Format: 208x208 mm
Rok wydania: 2020
Język wydania: polski
Rodzaj okładki: oprawa twarda
ISBN: 978-83-65883-65-0
Pliki do pobrania:
Dane techniczne
Typ produktu | Książki |