Cukiernictwo i Piekarstwo | PRENUMERATA

Dostępność: dostępny
Cena: 169,00 zł 169.00
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
ilość egz.
dodaj do przechowalni

Opis

Już od 22 lat dostarczamy wiedzę dla specjalistów – cukierników, piekarzy i lodziarzy. 


Czasopismo „Cukiernictwo i Piekarstwo” jest w pełni skoncentrowane na branżach: piekarskiej, cukierniczej, lodziarskiej i karmelarskiej. Cechuje nas wysokiej jakości zawartość merytoryczna, a także największa spośród pism branżowych na rynku liczba niezależnych autorów.
Publikujemy praktyczne artykuły z bogatą dokumentacją zdjęciową, informujemy o nowościach rynkowych i innowacyjnych rozwiązaniach, przybliżamy światowe trendy, koncepty włoskich i francuskich mistrzów, opinie eksperckie, prezentujemy ciekawe tutoriale, wywiady ze znanymi specjalistami, relacjonujemy najważniejsze w kraju i na świecie wydarzenia branżowe oraz ułatwiamy decyzje zakupowe poprzez tworzenie przeglądów maszyn i urządzeń. Poza tym unowocześniliśmy stronę graficzną naszego pisma, aby dostarczało wiedzę w jak najbardziej czytelny sposób i jednocześnie cieszyło oko. „Cukiernictwo i Piekarstwo” to obowiązkowa lektura każdego cukiernika, piekarza i lodziarza!

Stałe działy

Rynek – Przegląd najnowszych wydarzeń i nowinek branżowych
Maszyny i urządzenia – Kompleksowe zestawienia sprzętów i elementów wyposażenia cukierni i piekarni ze szczegółową specyfikacją pomogą w ich zakupie
Wnętrza – Najnowsze koncepty dotyczące wyposażenia i projektowania cukierni i piekarni
Technologie, surowce, receptury – Nowoczesne rozwiązania technologiczne w branży cukierniczej, piekarskiej i lodziarskiej
Rynek lodów – Najnowsze trendy w lodziarstwie i praktyczne porady
Tradycyjne wypieki – Unikalne, tradycyjne receptury, które mogą stać się inspiracją do urozmaicenia asortymentu firmy
Krok po kroku – Samouczek wzbogacony licznymi fotografiami, który w przystępny sposób pokazuje, jak łatwo wykonać oryginalne dekoracje
Rozmowy z mistrzami – Rozmowy z ludźmi, którzy odnieśli sukces w branży piekarsko-cukierniczej
Głos z branży – Znane w branży osobistości dzielą się spostrzeżeniami dotyczącymi problemów i szans piekarstwa oraz cukiernictwa
Bezpieczeństwo i higiena – Porady dotyczące zarządzania jakością i bezpieczeństwem w firmie
Warto wiedzieć – Informacje odnoszące się do zmian przepisów prawnych i inicjatyw, które wpływają na branżę
Marketing – Nowoczesne i efektywne metody zarządzania. Porady, które pomogą w budowaniu konkurencyjności firmy.


Autorzy

PROF. DR HAB. BOHDAN ACHREM-ACHREMOWICZ, Technologia Żywności i Żywienia Człowieka, Wydział Biologiczno-Rolniczy, Uniwersytet Rzeszowski
DR INŻ. KRZYSZTOF BUKSA, Katedra Technologii Węglowodanów, Wydział Technologii Żywności, Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
DR INŻ. DOROTA CZERWIŃSKA, Katedra Żywienia Człowieka, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
MARIAN DOMAL, mistrz lodziarstwa
DR HAB. JAROSŁAW DUMANOWSKI, profesor Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, Instytut Historii i Archiwistyki UMK
EWA DRZEWICKA, Jula Smakula – Torty Artystyczne
JOANNA EJSMONT, dziennikarka
DR ANNA GRZEGORCZYK, Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
CELINA HABRYKA, Katedra Analizy i Jakości Żywności, Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
DR HAB. INŻ. LESŁAW JUSZCZAK, Katedra Analizy i Oceny Jakości Żywności, Wydział Technologii Żywności, Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
MAGDALENA KOT, technolog żywności
DR HAB. INŻ. ALINA KUNICKA-STYCZYŃSKA, Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii, Politechnika Łódzka
PIOTR ŁAWROWSKI, technolog ds. badań i rozwoju
ADAM MELKOWSKI, członek ICC Polska, Bydgoszcz
MARCELINA MIAZGA-SŁAWIŃSKA, Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
MAŁGORZATA MIELCARZ, wieloletni pracownik ZBPP i IBPRS
DR INŻ. KAROLINA PYCIA, Katedra Technologii i Oceny Jakości Produktów Roślinnych, Wydział Biologiczno-Rolniczy, Uniwersytet Rzeszowski
ANNA SACHARCZUK, technolog żywności, kierownik działu badań i rozwoju
MAŁGORZATA ZIELIŃSKA, www.chleb.info.pl

Tylko w prenumeracie otrzymasz stały dostęp do praktycznej wiedzy niezbędnej w Twojej pracy:

- 3 lata gwarancji stałej ceny,

- 20% rabatu na książki oraz szkolenia,

- archiwum wydań w wersji elektronicznej od 2012 roku,

- 22 lat doświadczenia,

- bezpłatne dodatki tematyczne,

- dostęp do najlepszych receptur.

 

Dane techniczne

Typ produktu Czasopisma

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl