Typ produktu
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 2/2023
W marcowym wydaniu „Cukiernictwa i Piekarstwa” przygotowujemy się do Świąt Wielkanocnych.
W numerze można znaleźć artykuły: żywność podczas wojny, czekoladowa przyszłość, technologie piekarskie, wielkanocne buciki krok po kroku, zastosowanie drożdży w piekarstwie i cukiernictwie. Piszemy też m.in. o: tym jaki wybrać ser do sernika, manufakturze słodkości “Madam Beza”.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 1/2023
W noworocznym wydaniu „Cukiernictwa i Piekarstwa” przygotowujemy się do słodkiego święta, a mianowicie tłustego czwartku. Prezentujemy także dodatek: Lody Inspiracje 2023.
W numerze można znaleźć artykuły: rzemieślnicze pączkarnie, znaczenie składników zawartych w chlebie, chwasty w cukiernictwie i lodziarstwie, dekoracyjna dalia krok po kroku, czekolada czy polewa? Piszemy też m.in. o: produkcji pączków, bezpiecznej pracy w chłodni.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 11-12/2022
W grudniowym wydaniu „Cukiernictwa i Piekarstwa” podsumowujemy rok 2022 i koncentrujemy się na zbliżających się świętach Bożego Narodzenia.
W numerze można znaleźć artykuły: Sytuacja w branży pod koniec 2022 roku, aromatyczne ciasta piernikowe, włoskie i francuskie receptury na Boże Narodzenie oraz tutorial na dekoracyjne ciasteczka bożonarodzeniowe. Piszemy też m.in. o: francuskich makaronikach, kształtowaniu chleba.
Dostępność: brak towaru
Lody Inspiracje 2021
„Lody. Inspiracje 2021” to m. in. artykuły dotyczące: procesów technologicznych w produkcji lodów, biznesu lodziarskiego online, lodów na bazie napoju chlebowego i kawy zbożowej, sosów do lodów, lodów z puszki, wyboru witryny i jej eksploatacji oraz orientalnych smaków lodów.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Lody Inspiracje 2020
W dodatku „Lody. Inspiracje 2020” m. in.: zastosowanie mleka, znaczenie jaj, tworzenie mieszanek, tłuszcze roślinne, maszyny do wytwarzania lodów na oczach klientów, Sigep 2020, biznes lodziarski.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Laboratorium – Przegląd Ogólnopolski | nr 3/2019
Temat numeru: Metody wykrywania alergenów w produktach spożywczych
W numerze: o roli metrologii we współczesnym świecie w rozmowie z Maciejem Dobieszewskim - Wiceprezesem GUM
Polecamy: bakterie lubiące zimo i chłód - jak je izolować, hodować, identyfikować, wysokoprzepustowa automatyczna mikroskopia fluorescencyjna, doskonalenie po wprowadzeniu nowego wydania normy PN-EN ISO/IEC 17025:2018-02
Dostępność: brak towaru
Laboratorium – Przegląd Ogólnopolski | nr 2/2019
Temat numeru: Nanocząstki projektowane czy wszystko jest pod kontrolą?
W numerze: badania dla przemysłu odlewniczego, Laboratorium Badań Strukturalnych i Analiz Chemicznych WO AGH, materiomika - pomost łączący naukę o materiałach z naukami o życiu
Polecamy: biofilmy w systemach dystrybucji wody do spożycia – uwarunkowania, zagrożenia, metody eliminacji
Dostępność: brak towaru
Laboratorium Medyczne | nr 2-3/2020
Rozmowa numeru: W dobie epidemii praca diagnostów zostaje w końcu doceniona
Polecamy: zgodność wyników przezskórnego pomiaru stężenia bilirubiny i testu paskowego Bilistick z oznaczeniem bilirubiny w surowicy u wcześniaków poddawanych fototerapii, infekcje a choroby autoimmunizacyjne, laboratorium w klinice chorób zakaźnych
Dostępność: brak towaru