Typ produktu
Z wizytą w laboratorium – najlepsze praktyki (e-book) [pdf]
Publikacja jest zbiorem opracowań, prezentujących zakres działania, rodzaje prowadzonych badań oraz przegląd najnowszych technik i aparatury, z której korzysta się w różnych rodzajach laboratoriów badawczych, pomiarowych i wzorcujących na terenie Polski.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Rozwiązania aparaturowe i infrastrukturalne (e-book) [pdf]
W dozorowaniu procesów wytwarzania jednym z nieodzownych elementów jest nadzór nad sprzętem pomiarowo-kontrolnym. Wyposażenie pomiarowe musi być odpowiednio nadzorowane, aby jego użytkownik miał pewność, że jest ono dobrze dobrane i odpowiednio skalibrowane do wykonywanych pomiarów.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Akredytacja, zarządzanie i organizacja w laboratoriach (e-book) [pdf]
Publikacja stanowi kompendium wiedzy na temat akredytacji w kontekście nowelizacji norm oraz procesu doskonalenia w laboratoriach, a także przeprowadzania przeglądu zarządzania i odpowiedniego wdrażania nowych pracowników.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Lody Inspiracje 2021
„Lody. Inspiracje 2021” to m. in. artykuły dotyczące: procesów technologicznych w produkcji lodów, biznesu lodziarskiego online, lodów na bazie napoju chlebowego i kawy zbożowej, sosów do lodów, lodów z puszki, wyboru witryny i jej eksploatacji oraz orientalnych smaków lodów.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Lody Inspiracje 2020
W dodatku „Lody. Inspiracje 2020” m. in.: zastosowanie mleka, znaczenie jaj, tworzenie mieszanek, tłuszcze roślinne, maszyny do wytwarzania lodów na oczach klientów, Sigep 2020, biznes lodziarski.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Dekoracje cukiernicze. Krok po kroku (e-book) [pdf]
E-book zawiera 32 tutoriale, w których szczegółowo przedstawiono, jak wykonać efektowne dekoracje cukiernicze. Miłośnicy dekoratorstwa znajdą tu m.in. techniki fault line i ruffles cake, dekoracje w stylach boho i glamour, kwiaty z masy cukrowej i papieru jadalnego, geometryczne kształty z imitacją marmuru oraz dekoracje w formie kryształu. Dodatek powstał na bazie artykułów publikowanych w czasopiśmie "Cukiernictwo i Piekarstwo".
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Trendy w technologiach spawalniczych (e-book) [pdf]
Publikacja to zbiór najciekawszych artykułów publikowanych w czasopiśmie „STAL Metale&Nowe Technologie” z zakresu najnowszych rozwiązań z zakresu technologii łączenia zwłaszcza na rynku spawalniczym.
Publikacja elektroniczna w formacie pdf
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Laboratorium Medyczne | nr 2-3/2020
Rozmowa numeru: W dobie epidemii praca diagnostów zostaje w końcu doceniona
Polecamy: zgodność wyników przezskórnego pomiaru stężenia bilirubiny i testu paskowego Bilistick z oznaczeniem bilirubiny w surowicy u wcześniaków poddawanych fototerapii, infekcje a choroby autoimmunizacyjne, laboratorium w klinice chorób zakaźnych
Dostępność: brak towaru
Laboratorium – Przegląd Ogólnopolski | nr 3/2019
Temat numeru: Metody wykrywania alergenów w produktach spożywczych
W numerze: o roli metrologii we współczesnym świecie w rozmowie z Maciejem Dobieszewskim - Wiceprezesem GUM
Polecamy: bakterie lubiące zimo i chłód - jak je izolować, hodować, identyfikować, wysokoprzepustowa automatyczna mikroskopia fluorescencyjna, doskonalenie po wprowadzeniu nowego wydania normy PN-EN ISO/IEC 17025:2018-02
Dostępność: brak towaru