
Typ produktu
Stal Metale & Nowe Technologie | PRENUMERATA

„STAL Metale & Nowe Technologie” to dwumiesięcznik adresowany do firm wykorzystujących stal oraz metale w procesach produkcyjnych.
Prezentuje szerokie spektrum zagadnień związanych ze współczesnymi technologiami kształtowania, łączenia i kontroli metali.
Porusza tematy dotyczące hutnictwa, odlewnictwa, obróbki plastycznej i zabezpieczania powierzchni.
Przedstawia nowoczesne technologie, systemy oraz programy wspierające przemysł stalowy.
Przybliża tematy, bez których trudno dziś mówić o nowoczesnym przemyśle stalowym, związane z robotyzacją i automatyzacją produkcji, doborem oprogramowania i nowymi technologiami.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Laboratorium – Przegląd Ogólnopolski | PRENUMERATA

„Laboratorium – Przegląd Ogólnopolski” dostarcza rzeczywiste wsparcie w codziennej pracy każdego laboranta.
„Laboratorium – Przegląd Ogólnopolski” to interdyscyplinarny kwartalnik skierowany do specjalistów różnych rodzajów laboratoriów, m.in. przemysłowych, środowiskowych, naukowych, kontrolnych i innych. Misją czasopisma jest dostarczanie fachowej wiedzy i praktycznych rozwiązań problemów spotykanych w codziennej pracy laboratoryjnej.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Stal Metale & Nowe Technologie | nr 11-12/2023

Nowe przepisy dotyczące maszyn, Metody sztucznej inteligencji w zastosowaniu do przewidywania właściwości materiałów, Analiza możliwości kształtowania rowków za pomocą wysokociśnieniowego strumienia wodno-ściernego w stopie aluminium, Kontrola głębokości wtopienia w czasie rzeczywistym w procesie spawania laserowego z wykorzystaniem interferometrycznego pomiaru odległości − cz. I, Zainteresowanie przedsiębiorstw wdrażaniem nowoczesnych technologii, Wpływ przemian alotropowych na właściwości fizykochemiczne cyny, Jeśli nie przewidzimy katastrofy, na pewno będzie katastrofa, czyli jak się programuje roboty przemysłowe, Obróbka cieplna w procesie kwalifikowania technologii spawania łukowego stali – cz. II
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Stal Metale & Nowe Technologie | nr 9-10/2023

Proces mikrowiercenia stopu Inconel 625 z zastosowaniem obróbki sekwencyjnej, Badania smarów łożysk tocznych w przemyśle, Opracowanie procesu technologicznego na przykładzie imadła maszynowego, Struna diamentowa. Maleńkie narzędzie o wielkich możliwościach, Obróbka cieplna w procesie kwalifikowania technologii spawania łukowego stali – cz. 1
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Stal Metale & Nowe Technologie | nr 7-8/2023

Jako spawalnicy musimy się uczyć na bieżąco. Wywiad z Pauliną Grabowską-Lisowską, inżynierem-spawalnikiem, Kompetencje serwisowe a wycinarki laserowe, Zastosowanie wiązki promieniowania laserowego do cięcia i ocena jakości powierzchni ciętych materiałów konstrukcyjnych, Czy spawanie można wykorzystać w procesie druku 3D?, Przemysł z pamięcią kształtu, Zawory bezpieczeństwa. Przyczyny pękania korpusów, Zastosowanie współrzędnościowych systemów pomiarowych w procesie inżynierii rekonstrukcyjnej.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Fastener | nr 1/2023

Główny tematem „Fastenera” 1/23 są meblowe nakrętki pazurkowe. W numerze znajdują się również artykuły o: właściwościach mechanicznych stali, roli cynku w ochronie przeciwkorozyjnej stali, AI w procesach produkcji stali, lewych gwintach, Inteligentnej Fabryce. Wydanie posiada także dodatek z artykułami w języku angielskim.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Stal Metale & Nowe Technologie | nr 5-6/2023

Szlifowanie na docierarkach tarczowych, Obróbka plastyczna we współczesnych procesach produkcyjnych, Narzędzia i metody wykorzystywane w tłoczeniu elementów karoserii, Analiza obciążeń narzędzi gnących na przykładzie narzędzia zaginarki, Analiza zastosowania sztucznej inteligencji w produkcji spawalniczej, cz. II, Struktura stali S304H po 20 000 godzinach starzenia
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 1/2023

W noworocznym wydaniu „Cukiernictwa i Piekarstwa” przygotowujemy się do słodkiego święta, a mianowicie tłustego czwartku. Prezentujemy także dodatek: Lody Inspiracje 2023.
W numerze można znaleźć artykuły: rzemieślnicze pączkarnie, znaczenie składników zawartych w chlebie, chwasty w cukiernictwie i lodziarstwie, dekoracyjna dalia krok po kroku, czekolada czy polewa? Piszemy też m.in. o: produkcji pączków, bezpiecznej pracy w chłodni.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 2/2023

W marcowym wydaniu „Cukiernictwa i Piekarstwa” przygotowujemy się do Świąt Wielkanocnych.
W numerze można znaleźć artykuły: żywność podczas wojny, czekoladowa przyszłość, technologie piekarskie, wielkanocne buciki krok po kroku, zastosowanie drożdży w piekarstwie i cukiernictwie. Piszemy też m.in. o: tym jaki wybrać ser do sernika, manufakturze słodkości “Madam Beza”.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni