Technologie

Cukiernictwo i Piekarstwo | PRENUMERATA

Cukiernictwo i Piekarstwo | PRENUMERATA
Cukiernictwo i Piekarstwo | PRENUMERATA

Już od 23 lat dostarczamy wiedzę dla specjalistów – cukierników, piekarzy i lodziarzy.
Czasopismo „Cukiernictwo i Piekarstwo” jest w pełni skoncentrowane na branżach: piekarskiej, cukierniczej, lodziarskiej i karmelarskiej. Cechuje nas wysokiej jakości zawartość merytoryczna, a także największa spośród pism branżowych na rynku liczba niezależnych autorów.

 

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 194,00 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
egz.

Stal Metale & Nowe Technologie | PRENUMERATA

Stal Metale & Nowe Technologie | PRENUMERATA
Stal Metale & Nowe Technologie | PRENUMERATA

„STAL Metale & Nowe Technologie” to dwumiesięcznik adresowany do firm wykorzystujących stal oraz metale w procesach produkcyjnych.

Prezentuje szerokie spektrum zagadnień związanych ze współczesnymi technologiami kształtowania, łączenia i kontroli metali. 
Porusza tematy dotyczące hutnictwa, odlewnictwa, obróbki plastycznej i zabezpieczania powierzchni.
Przedstawia nowoczesne technologie, systemy oraz programy wspierające przemysł stalowy.
Przybliża tematy, bez których trudno dziś mówić o nowoczesnym przemyśle stalowym, związane z robotyzacją i automatyzacją produkcji, doborem oprogramowania i nowymi technologiami.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 155,00 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
egz.

Laboratorium – Przegląd Ogólnopolski | PRENUMERATA

Laboratorium – Przegląd Ogólnopolski | PRENUMERATA
Laboratorium – Przegląd Ogólnopolski | PRENUMERATA

„Laboratorium – Przegląd Ogólnopolski” dostarcza rzeczywiste wsparcie w codziennej pracy każdego laboranta.

„Laboratorium – Przegląd Ogólnopolski” to interdyscyplinarny kwartalnik skierowany do specjalistów różnych rodzajów laboratoriów, m.in. przemysłowych, środowiskowych, naukowych, kontrolnych i innych. Misją czasopisma jest dostarczanie fachowej wiedzy i praktycznych rozwiązań problemów spotykanych w codziennej pracy laboratoryjnej.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 162,00 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
egz.

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 3-4/2022

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 3-4/2022
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 3-4/2022

W marcowo-kwietniowym wydaniu „Cukiernictwa i Piekarstwa” koncentrujemy się na przygotowaniach do świąt Wielkiej Nocy. W numerze można znaleźć artykuły: Makowiec versus sernik, Marcepan, Desery wielkanocne Nica Carlucciego oraz tutorial na elegancki tort na wielkanocny stół. Piszemy też m.in. o: emulsjach, badaniu wartości wypiekowej mąki, tajemnicach skórki chleba, sztuce degustacji czekolady, wypadkach w piekarniach. Publikujemy także relację z targów Expo Sweet 2022.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 39,00 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
egz.

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 9-10/2022

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 9-10/2022
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 9-10/2022

We wrześniowo-październikowym wydaniu „Cukiernictwa i Piekarstwa” koncentrujemy się na jesiennych smakach.

W numerze można znaleźć artykuły: Czekoladowe Halloween, Bułeczki z robaczanej mąki Nica Carlucciego, Cukiernie z niesamowitym wnętrzem oraz tutorial piwonie z gum paste. Piszemy też m.in. o: alternatywnym jedzeniu, barwnikach i aromatach, ciastach warzywnych, pieczywie kukurydzianym, ciastach z orzechami oraz orzechach laskowych.

 

 

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 39,00 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
egz.

Cukiernictwo i Piekarstwo | wydanie łączone: nr 5-6/2022 i 7-8/2022

Cukiernictwo i Piekarstwo | wydanie łączone: nr 5-6/2022 i 7-8/2022
Cukiernictwo i Piekarstwo | wydanie łączone: nr 5-6/2022 i 7-8/2022

W najnowszym, łączonym wydaniu „Cukiernictwa i Piekarstwa” koncentrujemy się na sezonie komunijno-weselnym oraz owocach.
W numerze 5-6 można znaleźć artykuły: Kremy czekoladowe i monoporcje, Czerstwienie pieczywa, Pistacja, recepturę na Panzerotti z mąką bambusową i wodą morską, Rzemieślnicze maszyny i urządzenia do produkcji czekolady, tutorial krok po kroku na tort malowany z dodatkiem makaroników i delikatnych kwiatów oraz relacje z targów SIGEP 2022. Natomiast w numerze 7-8 znajdziemy artykuły o: tym jak zadbać o własną markę i znaleźć więcej klientów, jaki jest dobry chleb, owocach w żelu, nadzieniach i przetworach owocowych w ciastkarni. Przygotowaliśmy także m.in recepturę na rzymską pizze Scrocchiarelle.

 

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 39,00 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
egz.

Laboratorium – Przegląd Ogólnopolski | nr 2/2021

Laboratorium – Przegląd Ogólnopolski | nr 2/2021
Laboratorium – Przegląd Ogólnopolski | nr 2/2021

W numerze: analiza termograwimetryczna materiałów gumowych w praktyce laboratoryjnej, zastosowanie skaningowej kalorymetrii różnicowej (DSC) w odlewnictwie, nowe wymagania dotyczące wód przeznaczonych do spożycia przez ludzi, przegląd zarządzania jako cenne narzędzie w rozwoju laboratorium.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 32,00 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
egz.

Laboratorium – Przegląd Ogólnopolski | nr 1/2021

Laboratorium – Przegląd Ogólnopolski | nr 1/2021
Laboratorium – Przegląd Ogólnopolski | nr 1/2021

W numerze: szczególnie polecamy rozmowę z dr inż. Tomaszem Zielińskim – Prezesem Zarządu Polskiej Izby Przemysłu Chemicznego, a także artykuł autorstwa kierownika Biura ds. Akredytacji PCA dr Tadeusza Matrasa na temat kluczowego elementu działalności laboratorium, jakim jest pobieranie próbek.

Dostępność: brak towaru

Cena: 32,00 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy

Stal Metale & Nowe Technologie | nr 11-12/2022

Stal Metale & Nowe Technologie | nr 11-12/2022
Stal Metale & Nowe Technologie | nr 11-12/2022

Badania katastroficznego quasi-statycznego i udarowego obciążenia złączy spawanych rur instalacji rafineryjnych – cz. II, Spawanie laserowe złączy zakładkowych jedno- oraz różnoimiennych − analiza problemu, Zaawansowane techniki obróbki materiałów lotniczych, Nowe frezy trzpieniowe z 5 ostrzami skrawającymi i łamaczem wióra VQ − najbardziej zaawansowana seria frezów trzpieniowych, Co wpływa na energochłonność pracy robota?, „Działamy na zasadzie partnerstwa”. Współpraca drogą do dynamicznego rozwoju, Przegląd przemysłowych technologii cięcia blach, Czym kierować się przy wyborze wycinarki laserowej?

 

 

 

 

 

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 31,00 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
egz.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl