
Typ produktu
Stal Metale & Nowe Technologie | PRENUMERATA

„STAL Metale & Nowe Technologie” to dwumiesięcznik adresowany do firm wykorzystujących stal oraz metale w procesach produkcyjnych.
Prezentuje szerokie spektrum zagadnień związanych ze współczesnymi technologiami kształtowania, łączenia i kontroli metali.
Porusza tematy dotyczące hutnictwa, odlewnictwa, obróbki plastycznej i zabezpieczania powierzchni.
Przedstawia nowoczesne technologie, systemy oraz programy wspierające przemysł stalowy.
Przybliża tematy, bez których trudno dziś mówić o nowoczesnym przemyśle stalowym, związane z robotyzacją i automatyzacją produkcji, doborem oprogramowania i nowymi technologiami.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Laboratorium – Przegląd Ogólnopolski | PRENUMERATA

„Laboratorium – Przegląd Ogólnopolski” dostarcza rzeczywiste wsparcie w codziennej pracy każdego laboranta.
„Laboratorium – Przegląd Ogólnopolski” to interdyscyplinarny kwartalnik skierowany do specjalistów różnych rodzajów laboratoriów, m.in. przemysłowych, środowiskowych, naukowych, kontrolnych i innych. Misją czasopisma jest dostarczanie fachowej wiedzy i praktycznych rozwiązań problemów spotykanych w codziennej pracy laboratoryjnej.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 1/2023

W noworocznym wydaniu „Cukiernictwa i Piekarstwa” przygotowujemy się do słodkiego święta, a mianowicie tłustego czwartku. Prezentujemy także dodatek: Lody Inspiracje 2023.
W numerze można znaleźć artykuły: rzemieślnicze pączkarnie, znaczenie składników zawartych w chlebie, chwasty w cukiernictwie i lodziarstwie, dekoracyjna dalia krok po kroku, czekolada czy polewa? Piszemy też m.in. o: produkcji pączków, bezpiecznej pracy w chłodni.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 2/2023

W marcowym wydaniu „Cukiernictwa i Piekarstwa” przygotowujemy się do Świąt Wielkanocnych.
W numerze można znaleźć artykuły: żywność podczas wojny, czekoladowa przyszłość, technologie piekarskie, wielkanocne buciki krok po kroku, zastosowanie drożdży w piekarstwie i cukiernictwie. Piszemy też m.in. o: tym jaki wybrać ser do sernika, manufakturze słodkości “Madam Beza”.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Laboratorium – Przegląd Ogólnopolski | nr 2/2021

W numerze: analiza termograwimetryczna materiałów gumowych w praktyce laboratoryjnej, zastosowanie skaningowej kalorymetrii różnicowej (DSC) w odlewnictwie, nowe wymagania dotyczące wód przeznaczonych do spożycia przez ludzi, przegląd zarządzania jako cenne narzędzie w rozwoju laboratorium.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Stal Metale & Nowe Technologie | nr 1-2/2023

Współczesne technologie wytwarzania w przemyśle lotniczym – cz. I, Docierarki do płaszczyzn.Cz. I. Docierarki jednotarczowe, Zastosowanie obrabiarek CNC „niezgodnie z przeznaczeniem” – przegląd rozwiązań, Wzorcowanie mierników UV-A oraz luksomierzy – nowe możliwości laboratorium wzorcującego UDT, Badanie właściwości mechanicznych stali S355JR o różnych typach budowy mikrostruktury, Robotyzacja spawania: krótka instrukcja wdrożenia, Analiza struktury geometrycznej powierzchni stali X5CRNI18-10 po cięciu plazmowym, Przegląd centrów do obróbki.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 11-12/2022

W grudniowym wydaniu „Cukiernictwa i Piekarstwa” podsumowujemy rok 2022 i koncentrujemy się na zbliżających się świętach Bożego Narodzenia.
W numerze można znaleźć artykuły: Sytuacja w branży pod koniec 2022 roku, aromatyczne ciasta piernikowe, włoskie i francuskie receptury na Boże Narodzenie oraz tutorial na dekoracyjne ciasteczka bożonarodzeniowe. Piszemy też m.in. o: francuskich makaronikach, kształtowaniu chleba.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Laboratorium – Przegląd Ogólnopolski | nr 1/2021

W numerze: szczególnie polecamy rozmowę z dr inż. Tomaszem Zielińskim – Prezesem Zarządu Polskiej Izby Przemysłu Chemicznego, a także artykuł autorstwa kierownika Biura ds. Akredytacji PCA dr Tadeusza Matrasa na temat kluczowego elementu działalności laboratorium, jakim jest pobieranie próbek.
Dostępność: brak towaru
Stal Metale & Nowe Technologie | nr 11-12/2022

Badania katastroficznego quasi-statycznego i udarowego obciążenia złączy spawanych rur instalacji rafineryjnych – cz. II, Spawanie laserowe złączy zakładkowych jedno- oraz różnoimiennych − analiza problemu, Zaawansowane techniki obróbki materiałów lotniczych, Nowe frezy trzpieniowe z 5 ostrzami skrawającymi i łamaczem wióra VQ − najbardziej zaawansowana seria frezów trzpieniowych, Co wpływa na energochłonność pracy robota?, „Działamy na zasadzie partnerstwa”. Współpraca drogą do dynamicznego rozwoju, Przegląd przemysłowych technologii cięcia blach, Czym kierować się przy wyborze wycinarki laserowej?
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni