Wybierz rodzaj produktu

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 4/2018

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 4/2018
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 4/2018

Wydanie ślubno-komunijne.

W numerze m.in. czy istnieje magiczna receptura? – opinie światowych mistrzów, rozmowa z włoskim piekarzem Nico Carluccim, jak tworzyć receptury piekarskie?, recepta na idealny biszkopt, polepszacze piekarskie, lemon curd, ubijanie mas cukierniczych, przegląd ubijaczek, zasady tworzenia mas czekoladowych, tutoriale – niepowtarzalny tort komunijny i literkowe ciasto, oraz bezpieczeństwo zdrowotne cukierniczo-piekarskich produktów.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 23,00 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
egz.

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 3/2018

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 3/2018
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 3/2018

Wydanie wielkanocne.

W numerze m.in. zasady łączenia kolorów w cukiernictwie, co wpływa na wzrost cen pieczywa?, obróbka ciasta przed wypiekiem, kopa śląska, bagietkowa rozmaitość, mazurek i baranek wielkanocny, chlebowy pudding, narzędzia i akcesoria do dekorowania, lecytyna w produkcji mas czekoladowych, wywiad z właścicielką Caffè e Gelato Italia, lody kakaowe czy czekoladowe?, żonkil i prymula na wielkanocny stół – tutorial, akryloamid w żywności i zakaz handlu w niedzielę. 

 

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 23,00 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
egz.

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 12/2017

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 12/2017
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 12/2017

Wydanie świąteczne.

W numerze m.in. kondycja słodkiego sektora, podsumowanie 2017 roku w branży, klasyfikacja zakładów rzemieślniczych, produkcja pierników, wypieki z dodatkiem mąki jęczmiennej, poznańskie rogale świętomarcińskie, tatarczuch, red velvet cake, Montebianco, gorąca czekolada, jak kupować maszyny i urządzenia?, świąteczne tutoriale oraz prezentacje urządzeń cukierniczych.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 23,00 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
egz.

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 11/2017

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 11/2017
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 11/2017

Głównym tematem wydania jest zdrowa rewolucja w piekarni i cukierni.

W numerze m.in. wywiad z Roberto Botturim – szefem kuchni i atletą, zastosowanie oleju roślinnego w piekarstwie, wypieki ze szpinakiem, przetwory owocowe, oliwa z oliwek w czekoladzie, substancje spulchniające ciasto, Schwarzwälder Kirschtorte, nietypowe formy pieczywa, uroki konkurencji, chłodnictwo, przegląd urządzeń chłodniczych oraz co zrobić, gdy konkurent nieprawidłowo oznacza towary.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 23,00 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
egz.

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 10/2017

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 10/2017
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 10/2017

Wydanie na Halloween.

W numerze m.in.: wywiad z Arielem Segesserem, Halloween w Polsce, sytuacja na rynku hurtowym, gazy techniczne i spożywcze, metody utrwalania żywności w cukiernictwie i piekarstwie, wyroby z kaszą jaglaną, cantuccini, tozzetti i scroccadenti, nietypowe dodatki do chleba, rogalikarki, świat czekoladowych trendów, kontrole zewnętrzne w zakładach piekarsko-cukierniczych oraz tutoriale Minionek na Halloween i Cukiernicze hokus-pokus.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 23,00 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
egz.

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 9/2017

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 9/2017
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 9/2017

Głównym tematem wydania jest odpowiedź na pytanie „Dokąd zmierza cukiernictwo?”

W numerze m.in. brak pracowników – rosnący problem rzemiosła, prestiż słodkiego zawodu, technologiczne uwarunkowania procesu miesienia ciasta, figi i daktyle, kakao czy karob?, syropy cukrowe, wyroby piekarskie z mąką kasztanową, zuccotto, jak ubijać masy? – technologia produkcji i maszyny, bezcukrowe masy czekoladowe oraz tutoriale „Wiatr w żagle!” i „Tort opona off-road”.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 23,00 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
egz.

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 7-8/2017

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 7-8/2017
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 7-8/2017

Głównym tematem wydania są sposoby na wzbogacenie smaku pieczywa.

W numerze m.in. chleby z warzywami, jakość wypiekowa mąki z płaskurki, wpływ produktów mlecznych na pieczywo, wywiad z Carlem Pozzą, cannoli siciliani, kremy muślinowy i Chantilly, czekoladowe superfood, żele i żelki, pozasądowe i sądowe rozstrzyganie sporów, food trucki, tutoriale kolorowe motyle i owocowe zwierzaki oraz prezentacje pieców.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 23,00 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
egz.

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 6/2017

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 6/2017
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 6/2017

Wydanie na sezon owocowy.

W numerze m.in. wywiad z mistrzem dekoracji Beppem Tononem, orzeźwiająca moc sorbetów, jak uatrakcyjnić pieczywo? – chleby z dodatkiem owoców i orzechów, nowe wyzwania w produkcji ciasta kruchego, jagodzianki, Linzer Torte, woda w procesie produkcji pieczywa, odrodzenie orkiszu – zastosowanie w piekarstwie, miesiarki piekarnicze, (nie)zastąpiony tłuszcz kakaowy, tutorial tort leniwiec oraz niezależny przegląd miesiarek.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 23,00 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
egz.

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 5/2017

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 5/2017
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 5/2017

Wydanie ślubno-komunijne.

W numerze m.in.: wywiad z mistrzynią dekoracji Francescą Speranzą, jak wykonać półprodukty do dekoracji cukierniczych, pieczywo rustykalne, możliwości wykorzystania sezamu w piekarstwie, ciasto parzone, kremy chiboust i dyplomatyczny, regionalne chlebki z Włoch, ciambella, wpływ surowców na sensorykę słodyczy, desery lodowe, tutoriale z kwiatowymi dekoracjami, pozasądowe rozstrzyganie sporów oraz dzielarko-zaokrąglarki.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 23,00 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
egz.

PIZZA | nr 1/2017

PIZZA | nr 1/2017
PIZZA | nr 1/2017

W premierowym wydaniu kwartalnika „Pizza” m.in.: pizzaiolo doskonały – rozmowa z Salvatorem Salvianim, historia i przyszłość pizzy, rzemieślnicza produkcja makaronu, mozzarella, jaką oliwę z oliwek wybrać?, sekret dobrej pizzy – ciasto bazowe, focaccia – receptury mistrzów, narzędzia i urządzenia do rzemieślniczej produkcji pizzy, carbonara – ze śmietaną czy bez?, pizza przygotowywana z pasją, tirame sù i bruschetta.

 

 

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 33,00 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
egz.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl