Wybierz rodzaj produktu

Receptury lodziarskie 2017

Receptury lodziarskie 2017
Receptury lodziarskie 2017

„Receptury lodziarskie” to po raz pierwszy wydany w Polsce album zawierający unikalne receptury lodziarskie. Ogromny postęp w zakresie maszyn do produkcji lodów oraz komponentów lodziarskich przyniósł całkiem nowe możliwości. Potrzebne są jednak konkretne rozwiązania, by je wykorzystać. Klienci są coraz bardziej wymagający.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 19,00 zł 49,00 zł
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
egz.
  • promocja

Cukierniczo-piekarskie receptury 2017

Cukierniczo-piekarskie receptury 2017
Cukierniczo-piekarskie receptury 2017

Ekskluzywny album z recepturami cukierniczo-piekarskimi zgrupowanymi wokół najważniejszych świąt i wydarzeń w ciągu roku powstał przy współpracy z czołowymi firmami branży piekarsko-cukierniczej. Prezentowane w nim receptury pomogą rozwinąć własną firmę oraz umożliwią Państwu zapoznanie się z najnowszymi trendami cukierniczo-piekarskimi.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 19,00 zł 78,75 zł
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
egz.
  • promocja

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 7-8/2018

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 7-8/2018
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 7-8/2018

Głównym tematem wydania jest raport z rynku cukierniczo-piekarskiego.

W numerze m.in. wywiad z Leonardo Ceschinem – włoskim mistrzem lodziarstwa, dodatki zagęszczające i żelujące, słód i ekstrakty słodowe w piekarstwie, korowaj – tradycyjne obrzędowe pieczywo, biancomangiare, witryny chłodnicze, jak uatrakcyjnić wyroby czekoladowe?, stracciatella i cremino oraz skuteczna komunikacja marketingowa.

 

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 23,00 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
egz.

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 9/2018

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 9/2018
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 9/2018

Głównym tematem wydania jest zdrowa (r)ewolucja.

W numerze m.in. inteligentne opakowania, wywiad z Vetulio Bondim, mąki według Nico Carlucciego, dietetyczne ciasta, ekologiczne surowce w piekarni i cukierni, bezglutenowe pieczywo, regionalne chleby śląskie, włoskie ciasteczka, maszyny do pakowania, trendy w czekoladnictwie, wyjątkowe tutoriale oraz jakość obsługi klienta.

 

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 23,00 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
egz.

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 6/2017

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 6/2017
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 6/2017

Wydanie na sezon owocowy.

W numerze m.in. wywiad z mistrzem dekoracji Beppem Tononem, orzeźwiająca moc sorbetów, jak uatrakcyjnić pieczywo? – chleby z dodatkiem owoców i orzechów, nowe wyzwania w produkcji ciasta kruchego, jagodzianki, Linzer Torte, woda w procesie produkcji pieczywa, odrodzenie orkiszu – zastosowanie w piekarstwie, miesiarki piekarnicze, (nie)zastąpiony tłuszcz kakaowy, tutorial tort leniwiec oraz niezależny przegląd miesiarek.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 23,00 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
egz.

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 5/2017

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 5/2017
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 5/2017

Wydanie ślubno-komunijne.

W numerze m.in.: wywiad z mistrzynią dekoracji Francescą Speranzą, jak wykonać półprodukty do dekoracji cukierniczych, pieczywo rustykalne, możliwości wykorzystania sezamu w piekarstwie, ciasto parzone, kremy chiboust i dyplomatyczny, regionalne chlebki z Włoch, ciambella, wpływ surowców na sensorykę słodyczy, desery lodowe, tutoriale z kwiatowymi dekoracjami, pozasądowe rozstrzyganie sporów oraz dzielarko-zaokrąglarki.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 23,00 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
egz.

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 10-11/2018

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 10-11/2018
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 10-11/2018

W numerze m.in.: robotyzacja i automatyzacja produkcji, najlepszy nauczyciel zawodu, wady chleba według Nica Carlucciego, walory pieczywa orkiszowego, produkcja cukiernicza, obwarzanki krakowskie.

Polecamy jak wybrać maszynę do obróbki ciasta, prezentacjemy dzielarek, tutoriale na Halloween, radzimy jak trwale podnieść jakość obsługi klienta w sklepach firmowych, ponadto IBA 2018, prezentacje produktów.

 

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 23,00 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
egz.

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 12/2018

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 12/2018
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 12/2018

Głównym tematem wydania są świąteczne trendy.
W numerze m.in.: kształcenie zawodowe, rozmowa z Leonardem Di Carlo, półfabrykaty w piekarni, wykorzystanie mąki i przetworów owsianych w piekarstwie, pierniki z różnych regionów Polski, smaczne wypieki z miodową nutą, panforte di Siena, miesiarki piekarnicze, czekoladowe trendy w świątecznych smakach, tutoriale: świąteczny renifer i piękna myszka na torcie, Polagra Tech 2018.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 23,00 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
egz.

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 7-8/2017

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 7-8/2017
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 7-8/2017

Głównym tematem wydania są sposoby na wzbogacenie smaku pieczywa.

W numerze m.in. chleby z warzywami, jakość wypiekowa mąki z płaskurki, wpływ produktów mlecznych na pieczywo, wywiad z Carlem Pozzą, cannoli siciliani, kremy muślinowy i Chantilly, czekoladowe superfood, żele i żelki, pozasądowe i sądowe rozstrzyganie sporów, food trucki, tutoriale kolorowe motyle i owocowe zwierzaki oraz prezentacje pieców.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 23,00 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
egz.

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 9/2017

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 9/2017
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 9/2017

Głównym tematem wydania jest odpowiedź na pytanie „Dokąd zmierza cukiernictwo?”

W numerze m.in. brak pracowników – rosnący problem rzemiosła, prestiż słodkiego zawodu, technologiczne uwarunkowania procesu miesienia ciasta, figi i daktyle, kakao czy karob?, syropy cukrowe, wyroby piekarskie z mąką kasztanową, zuccotto, jak ubijać masy? – technologia produkcji i maszyny, bezcukrowe masy czekoladowe oraz tutoriale „Wiatr w żagle!” i „Tort opona off-road”.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 23,00 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
egz.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl