Wybierz rodzaj produktu

Receptury lodziarskie 2017

Receptury lodziarskie 2017
Receptury lodziarskie 2017

„Receptury lodziarskie” to po raz pierwszy wydany w Polsce album zawierający unikalne receptury lodziarskie. Ogromny postęp w zakresie maszyn do produkcji lodów oraz komponentów lodziarskich przyniósł całkiem nowe możliwości. Potrzebne są jednak konkretne rozwiązania, by je wykorzystać. Klienci są coraz bardziej wymagający.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 49,00 zł
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
egz.

PIZZA | nr 1/2017

PIZZA | nr 1/2017
PIZZA | nr 1/2017

W premierowym wydaniu kwartalnika „Pizza” m.in.: pizzaiolo doskonały – rozmowa z Salvatorem Salvianim, historia i przyszłość pizzy, rzemieślnicza produkcja makaronu, mozzarella, jaką oliwę z oliwek wybrać?, sekret dobrej pizzy – ciasto bazowe, focaccia – receptury mistrzów, narzędzia i urządzenia do rzemieślniczej produkcji pizzy, carbonara – ze śmietaną czy bez?, pizza przygotowywana z pasją, tirame sù i bruschetta.

 

 

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 33,00 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
egz.

Cukierniczo-piekarskie receptury 2017

Cukierniczo-piekarskie receptury 2017
Cukierniczo-piekarskie receptury 2017

Ekskluzywny album z recepturami cukierniczo-piekarskimi zgrupowanymi wokół najważniejszych świąt i wydarzeń w ciągu roku powstał przy współpracy z czołowymi firmami branży piekarsko-cukierniczej. Prezentowane w nim receptury pomogą rozwinąć własną firmę oraz umożliwią Państwu zapoznanie się z najnowszymi trendami cukierniczo-piekarskimi.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 78,75 zł
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
egz.

Cukiernictwo i Piekarstwo | PRENUMERATA

Cukiernictwo i Piekarstwo | PRENUMERATA
Cukiernictwo i Piekarstwo | PRENUMERATA

Czasopismo „Cukiernictwo i Piekarstwo” jest w pełni skoncentrowane na branżach: piekarskiej, cukierniczej, lodziarskiej i karmelarskiej. Cechuje nas wysokiej jakości zawartość merytoryczna, a także największa spośród pism branżowych na rynku liczba niezależnych autorów.

Publikujemy praktyczne artykuły z bogatą dokumentacją zdjęciową, informujemy o nowościach rynkowych i innowacyjnych rozwiązaniach, przybliżamy światowe trendy, koncepty włoskich i francuskich mistrzów, opinie eksperckie, prezentujemy ciekawe tutoriale, wywiady ze znanymi specjalistami, relacjonujemy najważniejsze w kraju i na świecie wydarzenia branżowe oraz ułatwiamy decyzje zakupowe poprzez tworzenie przeglądów maszyn i urządzeń. Poza tym unowocześniliśmy stronę graficzną naszego pisma, aby dostarczało wiedzę w jak najbardziej czytelny sposób i jednocześnie cieszyło oko. „Cukiernictwo i Piekarstwo” to obowiązkowa lektura każdego cukiernika, piekarza i lodziarza!

 

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 169,00 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
egz.

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 9/2017

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 9/2017
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 9/2017

Głównym tematem wydania jest odpowiedź na pytanie „Dokąd zmierza cukiernictwo?”

W numerze m.in. brak pracowników – rosnący problem rzemiosła, prestiż słodkiego zawodu, technologiczne uwarunkowania procesu miesienia ciasta, figi i daktyle, kakao czy karob?, syropy cukrowe, wyroby piekarskie z mąką kasztanową, zuccotto, jak ubijać masy? – technologia produkcji i maszyny, bezcukrowe masy czekoladowe oraz tutoriale „Wiatr w żagle!” i „Tort opona off-road”.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 23,00 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
egz.

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 7-8/2018

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 7-8/2018
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 7-8/2018

Głównym tematem wydania jest raport z rynku cukierniczo-piekarskiego.

W numerze m.in. wywiad z Leonardo Ceschinem – włoskim mistrzem lodziarstwa, dodatki zagęszczające i żelujące, słód i ekstrakty słodowe w piekarstwie, korowaj – tradycyjne obrzędowe pieczywo, biancomangiare, witryny chłodnicze, jak uatrakcyjnić wyroby czekoladowe?, stracciatella i cremino oraz skuteczna komunikacja marketingowa.

 

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 23,00 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
egz.

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 7-8/2017

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 7-8/2017
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 7-8/2017

Głównym tematem wydania są sposoby na wzbogacenie smaku pieczywa.

W numerze m.in. chleby z warzywami, jakość wypiekowa mąki z płaskurki, wpływ produktów mlecznych na pieczywo, wywiad z Carlem Pozzą, cannoli siciliani, kremy muślinowy i Chantilly, czekoladowe superfood, żele i żelki, pozasądowe i sądowe rozstrzyganie sporów, food trucki, tutoriale kolorowe motyle i owocowe zwierzaki oraz prezentacje pieców.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 23,00 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
egz.

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 6/2018

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 6/2018
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 6/2018

Głównym tematem wydania są kwiaty jadalne.

W numerze m.in. kwiaty w lodziarni i cukierni, wywiad z Angelo Grasso, zioła w piekarstwie, przetwory różane, jagodzianki, świat truskawek, frisella – popularna włoska przekąska, piece piekarnicze, marmurowy tort, ciasteczko na każdą okazję, Pinokio – niezwykłe dzieło Francesci Speranzy oraz strategia sprzedażowa „wyższa cena za lepszą jakość” – wysoka jakość produktu.

 

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 23,00 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
egz.

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 6/2017

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 6/2017
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 6/2017

Wydanie na sezon owocowy.

W numerze m.in. wywiad z mistrzem dekoracji Beppem Tononem, orzeźwiająca moc sorbetów, jak uatrakcyjnić pieczywo? – chleby z dodatkiem owoców i orzechów, nowe wyzwania w produkcji ciasta kruchego, jagodzianki, Linzer Torte, woda w procesie produkcji pieczywa, odrodzenie orkiszu – zastosowanie w piekarstwie, miesiarki piekarnicze, (nie)zastąpiony tłuszcz kakaowy, tutorial tort leniwiec oraz niezależny przegląd miesiarek.

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 23,00 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
egz.

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 5/2018

Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 5/2018
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 5/2018

Głównym tematem wydania są najnowsze trendy w dekoracji tortów.

W numerze m.in. moda na czerń, gdzie leży granica między lodziarstwem rzemieślniczym a przemysłowym?, zaczarowany świat Marii Teresy Perez, kwasy piekarskie w produkcji pieczywa, minidesery, kaszubski młodzowy kuch, grissini, zmiany w chłodnictwie, jak rozróżniać ziarna kakaowca?, tutorial: marmur i kryształ, RODO, jak rozwijać biznes piekarniczy w czasach dużej konkurencji?

 

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 23,00 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
egz.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl